top of page
  • OSZ press

Ako pracovali poslanci klubu Odvážme sa zrýchliť v roku 2019?

Updated: Jan 27, 2020

Na konci roka sa patrí zhodnotiť a zrekapitulovať úsilie, ktoré sme ako poslanci vynaložili pre rozvoj nášho mesta. Milí Soboťania, poďte sa spolu s nami pozrieť na to, ako sa nám darilo v roku 2019, čo sme úspešne presadili a čo naopak nie.

Rekonštrukcie a opravy, organizácia verejných podujatí, ankiet, ale aj rozvojové projekty. To je len malý kúsok z našej práce, na ktorú sme sa podujali v tomto roku. Ale buďme konkrétni.


Čo sme tento rok sme úspešne zrealizovali?

Pomohli sme zlepšiť prostredie v ktorom vyrastajú naše deti. V marci sme presadili financie na opravu materských a základných škôl. Táto rekonštrukcia sa úspešne podarila.

Taktiež sme zabezpečili nové vysokokapacitné kosačky pre TSM, vďaka čomu dokáže naše mesto udržiavať budúci rok zeleň pod kontrolou.

Presadili sme opravu plavárne, ktorú mesto zatiaľ zrealizovalo iba čiastočne. Vyriešili sme nedokončené chodníky z roku 2018 a zariadili sme pouličné osvetlenie na Sobôtke.


Podporili sme návrhy primátora

Počas posledných mesiacov ste možno veľa počúvali o tom, ako brzdíme rozvoj mesta. Opak je však pravdou a tu je malý dôkaz. Podporili sme niekoľko dobrých návrhov primátora aj našich oponentov (aj keď úprimne, veľa ich nemali).

Odsúhlasili sme asfaltovanie a opravu ciest, revitalizáciu námestia v okolí pošty, vybudovanie fontány v mestskej záhrade, dokonca nad rozsah požiadaviek primátora. Podporili sme tiež nové vozidlá pre TSM, údržbu WC na mestskom úrade, detské dopravné ihrisko ktoré stále nestojí, ale aj tobogan, ktorý stále nemáme (prečo musí všetko v našom meste, tak dlho trvať?)


Dobrá správa pre bezpečnosť všetkých Soboťanov

V uplynulom roku sme ako poslanci podporili aj návrh Mestskej polície, vďaka čomu sa aktuálne v našom meste montujú bezpečnostné kamery. Zahlasovali sme tiež za výmenu okien na amfiteátri, výmenu vchodových dverí do kina či ozvučenie divadelnej sály v správe MSKS.


Hráme fér - nie všetko sa nám podarilo zrealizovať

Ak hodnotíme naše úsilie, musíme sa vám priznať, že nie všetky návrhy, ktoré sa nám podarilo presadiť sa v našom meste aj zrealizovali. Síce sme ich schválili a vytvárali sme na primátora tlak, mestský úrad ich však do dnešného dňa nezrealizoval. Mrzí nás to a ospravedlňujeme sa za to všetkým Soboťanom.

Chceli sme začať s budovaním priemyselné parku, kvôli chýbajúcemu podpisu primátora sme však prišli o 800 000 eur. Taktiež sme chceli priniesť atrakcie do mestskej záhrady, zriadiť verejné venčoviská či komunitné centrum, žiaľ projekty stoja.


Čo sme spravili pre rozvoj nášho mesta

Rokovali sme s ministerstvom hospodárstva, dopravy, financií, vnútra, aj s predstaviteľmi Národnej rady SR o možnostiach a voľných financiách pre Rimavskú Sobotu, kým primátor sa stretával s kotlebovcami.

Našli sme tiež nádejného investora, ktorý prejavil záujem vytvoriť nové pracovné miesta v ZŤS-ke. Bolo však toho omnoho viac, preto naše ďalšie aktivity nájdete v podobe fotografií.

Čo sme spravili pre rozvoj nášho mesta

Rokovali sme s ministerstvom hospodárstva, dopravy, financií, vnútra, aj s predstaviteľmi Národnej rady SR o možnostiach a voľných financiách pre Rimavskú Sobotu, kým primátor sa stretával s kotlebovcami.

Našli sme tiež nádejného investora, ktorý prejavil záujem vytvoriť nové pracovné miesta v ZŤS-ke. Bolo však toho omnoho viac, preto naše ďalšie aktivity nájdete v podobe fotografií.


ROK 2019 VO FOTOGRAFIÁCH NAŠICH POSLANCOV

Na jeseň sme v našom meste vysadili 50 stromov a zrevitalizovali kruhový objazd


Zorganizovali sme pre vás Klobása fest


Rokovali sme s tajomníkom britského veľvyslanectva


Pracovali sme na rozvoji mesta, aktívne sme sa zúčastňovali na zastupiteľstvách či rokovaniach na ministerstvách


Sme poslanci, no v prvom rade ľudia, ktorým záleží na budúcnosti našich detí. Chceme, aby mladí ľudia z nášho mesta neodchádzali a aby sa nám v Rimavskej Sobote žilo dobre.


Rado Ceglédy z Odvážme sa zrýchliť: Nezabudli sme na Soboťanov



Som toho názoru, že každý občan by mal mať právo pozerať sa na prsty svojim poslancom. Aj preto sme v tomto čísle novín zverejnili odpočet našej práce. Nesedeli sme počas roka doma na zadku, ale boli sme neustále v kontakte s vami a navrhovali sme dobré riešenia pre naše mesto.


Zvolili ste si aktívnych poslancov

Aj keď sme celý rok bojovali na ministerstvách či u rôznych investorov o príležitostiach pre Rimavskú Sobotu, nezabudli sme ani na vás, občanov nášho mesta.

V roku 2019 sme sa s vami stretli na 14-tich diskusiách. Pozorne sme vás počúvali a vaše názory, požiadavky, aj sťažnosti sme ďalej posúvali na mestské zastupiteľstvo. Pýtate sa či to malo zmysel?


Áno. Tento rok sme úspešne predložili a presadili celkom 49 dobrých uznesení. Schválili sme aktualizáciu územného plánu, vytvorili sme participatívny rozpočet či koncepciu rozvoja a financovania športu.


50 nových stromov

Opravili sa chodníky a cesty a nielen to. Investovali sme do obnovy Rimavskej Soboty aj svoj voľný čas. S rodinou, priateľmi a s mnohými z vás sme vysadili v uliciach nášho mesta 50 stromov.


Preto sa chcem touto cestou poďakovať našim poslancom z klubu Odvážme sa zrýchliť, ktorí tento rok dokázali, že nekecajú a skutočne robia. Na týchto stranách sa môžete presvedčiť o výsledkoch našej celoročnej práce.


Príjemné vianočné sviatky

A veľmi rád by som sa poďakoval aj všetkým vám, milí Soboťania. Za vašu podporu, pomoc, za všetky návrhy a nápady ako rozvíjať naše mesto, ale aj za konštruktívnu kritiku a podnety, na ktorých môžeme budúci rok zapracovať.

Touto cestou by som vám všetkým chcel popriať radostné Vianoce, veľa zdravia, lásky, porozumenia a veľa úspechov v novom roku.



Rado Ceglédy



32 views0 comments
bottom of page