top of page
  • OSZ press

Kto brzdí rozvoj Rimavskej Soboty?

Na každom mestskom zastupiteľstve primátor Jozef Šimko tvrdí, že poslanecký klub Odvážme sa zrýchliť brzdí rozvoj mesta. Tieto fámy prenáša aj medzi Soboťanov. Preto sme sa rozhodli vyjadriť sa k tejto situácii.


To, že naše mesto zaspalo dobu, vie každý Soboťan. Málo práce, chýbajúci priemyselný park či slabý kultúrny život sú vizitkou nečinnosti hlavne súčasného primátora. Ten sa však snaží rýchlo zbaviť zodpovednosti a vyhovoriť sa na chýbajúce financie v rozpočte.


Naozaj sme MY tí, ktorí nechcú spolupracovať?


Poďme sa pozrieť na to, kto teda brzdí rozvoj Rimavskej Soboty.

Odhoďme emócie a posvieťme si na fakty.

Každý primátor by sa mal poctivo starať o špajzu mesta, ktorému šéfuje. Ako to vyzerá v tej našej špajze?


Predstavujeme vám náš čučoriedkový koláč. Symbolizuje rozpočet nášho mesta. Polovicu z neho spapá školstvo a aj ostatné fialové časti majú svoje vopred určené miesto. Ľudovo povedané, prejeme ich.


Len maličkú – červenú časť tohto koláča nemáme vopred zjedenú a môžeme ju použiť na nové rozvojové veci ako napríklad výstavba priemyselného parku, rekonštrukcia škôl a škôlok, oprava ciest a chodníkov atď.

V tento povolebný rok máme ale jeden veľký problém. Náš primátor mal minulý volebný rok extra veľký apetít a odjedol väčšiu časť aj z tohtoročného červeného kúsku koláča. Zdá sa, že bol naozaj hladný.



Bohužiaľ, špajza zostala skoro prázdna. Nečudujme sa, že nemáme z čoho piecť.

Tento rok musí mesto Rimavská Sobota doplatiť účty za minulý volebný rok vo výške skoro 700.000 €! To je suma, za ktorú by sme moli mať postavený celý priemyselný park, prípadne zrekonštruovanú škôlku alebo školu.

Z 1 100 000 €, ktoré má mesto k dispozícii na svoj rozvoj na celý rok, nám reálne na rozvojové aktivity na rok 2019 ostalo iba niečo cez 410.000 €.

Ak teda chce primátor obviniť poslanecký klub Odvážme sa zrýchliť, že nemá na nič peniaze, je na mieste pripomenúť mu, že ich minulý rok prejedol a špajza zostala poloprázdna. Za všetkých Soboťanov – pán primátor, ďakujeme!



Členovia poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť

9 views0 comments
bottom of page