top of page
  • OSZ press

Rokovania s vedením mesta majú prebiehať na pôde mesta a nie na toaletách!

Posledné zasadnutie mestského zastupiteľstva prinieslo pre poslancov jednu zaujímavosť. Vzhľadom na to, že vedenie mesta aj napriek svojmu prísľubu, že sa bude rokovať o III. zmene rozpočtu pred zasadnutím zastupiteľstva na pôde mesta, nepozvalo na toto stretnutie žiadneho poslanca z klubu Odvážme sa zrýchliť. Pozvalo len nezaradených poslancov. Prečo? Čo ich k tomu viedlo? Úprimne povedané, neprekvapilo nás to ale sklamalo, nakoľko sme uverili mylnej predstave, že sa ľady prelomia a vedenie mesta začne rokovať. Veď náš poslanecký klub dokáže rokovať so všetkými poslancami zastupiteľstva vecne, konštruktívne ale aj kriticky. Všetkých poslancov je 20+1 a dokážu si spolu sadnúť a vyjasniť svoje postoje ako na zasadnutí zastupiteľstva, tak aj počas zasadnutí gremiálnych porád. 21 zastupiteľov vie rokovať spoločne, no vedenie nie. Nevedelo, nechcelo?!

Ale stalo sa niečo, čo málokto očakával. Stretnutie na toaletách pomyselne prelomilo ľady a vedenie mesta akceptovalo našu úpravu III. zmeny rozpočtu a verejne prisľúbilo, že ju podpíše. Úprava III. zmeny rozpočtu bola bolestivá nakoľko sme boli nútení vyškrtať požiadavky za skoro 200.000 eur, keďže mestom predložený návrh rozpočtu nespĺňal zákonom stanovené podmienky, aby bol vyrovnaný resp. prebytkový. Ľudovo povedané, prejesť môžeme len toľko peňazí, koľko máme v peňaženke. Návrh mesta vytváral dlžobu 241 384 eur.



Keďže sme občanom sľúbili vecný a kritický prístup, nemožno nespomenúť to, že keby sa v posledný volebný rok tak rozšafne neinvestovalo a neobjednávali sa práce, na ktoré neboli v minuloročnom rozpočte peniaze, tak by boli všetky požiadavky športovcov, kultúrnych spolkov a dokonca aj asfaltovanie uskutočnené už v tomto roku. Bohužiaľ ale tomu tak nebude, keďže sme sa najedli dosýta včera ale zaplatili sme to až dnes.

Vedeniu mesta už dlhodobo ponúkame pomocnú ruku a pozývame ho na spoločné rokovania a pevne veríme, že sa niečo po tom možno osudnom stretnutí na toaletách zmení. Spoločné rokovania ale na toalety nepatria, patria na pôdu mesta.


My prídeme určite, stačí nás len pozvať. Veď všetkým nám ide o to isté, o našu Rimavskú Sobotu.



Členovia poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť

10 views0 comments
bottom of page