top of page
  • OSZ press

Mimoriadna situácia

Mesto, tak ako aj jeho obyvatelia, má pred sebou veľkú výzvu. Vysporiadať sa s následkami mimoriadnej situácie spôsobenej koronavírusom Covid-19.

Rimavská Sobota, tak ako väčšina miest po celom svete, na takúto situáciu nie je vôbec pripravená. Problém je o to väčší, že nemáme ani schválený rozpočet.

Dnes už nemá význam hľadať vinníka, s takýmto vývinom situácie začiatkom roka nerátal ani najväčší pesimista. Teraz je potrebné konať❗️ Každý deň hľadáme spôsob, ako pomôcť Rimavskej Sobote prežiť túto skúšku s čo najmenšími problémami. Výnimočné situácie si vyžadujú výnimočné riešenia a preto sme požiadali vedenie mesta o preverenie možnosti a nájdenia spôsobu hlasovania, aby sme mohli efektívne ale hlavne promptne reagovať na akútne potreby mesta. Ak by sme nechali veci plynúť bez zásahu, veľmi jednoducho by sa mohlo stať, že už v októbri by nebolo ani len na výplaty, keďže vývoj príjmov mesta ukazuje, že prepad príjmov môže ľahko prekročiť 15%.

Chýbajúce milióny v rozpočte nás budú stáť všetky rozvojové aktivity, všetko to, čím sme chceli Soboťanom spríjemniť ich žitie v našom meste. Ale ani to stačiť nebude, budeme si musieť utiahnuť opasky ešte viac. A práve o tom, kde si ich utiahnuť a ako veľmi, je potrebné diskutovať na všetkých úrovniach, aby dôsledky boli čo možno najmenšie. Ale hlavu hore Soboťania, spolu to dáme.


19 views0 comments
bottom of page